labrador

Hur man ser till så att ens hem är säkert för hunden

Oavsett om det är tal om en hund, katt eller frigående kanin är det alltid av yttersta vikt att säkra sitt hem mot alla faror som lurar. Det finns mycket som vi människor inte tänker på, men som faktiskt kan komma att bli en riktigt farlig tuggleksak för ens nya hund. Med tanke på hur ofta valpar biter på allt och alla behöver man därför valpsäkra sitt hem innan man säkert kan släppa sin hund lös i bostaden – men hur går detta till?

 

Gå ner på hundens nivå

 

Det må verka lite löjligt och lustigt, men att lägga sig ner på golvet kan ge en stor inblick i hur valpen ser världen. Finns det några sladdar som de enkelt kan nå? Giftiga växter? Rengöringsmedel eller kemikalier? Allt detta ska finnas långt utom räckhåll för ens nya familjemedlem för att säkerställa att hunden inte skadas. För säkerhetens skull bör man heller aldrig lämna mediciner och dylikt på bordet då vissa hundar är finurliga och hoppar upp på stolar för att sedan ta sig upp på bordet.

labrador

Att skydda ens ägodelar

 

Det finns inget tråkigare än när hunden tar sönder en dyr ägodel. Det är kanske inte farligt för hundens hälsa, men det kan komma att göra ont i ens plånbok och hjärta. Se därför till så att exempelvis skor står i ett skoställ som är beläget långt ovan valpen eller att svårtvättade mattor flyttas utom räckhåll tills valpen har lärt sig att utföra sina behov utomhus.

 

Smådjur ska inte vara lättillgängliga

 

Den sista punkten gäller just för de som har andra smådjur utöver sin hund såsom fiskar, marsvin, kaniner, hamstrar, möss eller liknande. Ens nyblivna valp bör inte lämnas i ett rum där de ha enkel tillgång till burar med smådjur. Även om hunden enbart vill leka och inte har några planer på att attackera kommer ens smådjur ändå i de flesta fallen att se valpen som ett rovdjur. Just därför ska man långsamt introducera de två djuren för varandra och varsamt övervaka mötet eller helt enkelt se till så att buren står utom räckhåll.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.