Vanliga prylar din hund behöver

Att skaffa hund är för många en helt naturlig och självklar del av livet. Är man van vid att ha hund kan det vara svårt att tänka sig ett liv utan sin kompanjon. Det gör att om du en gång har skaffat hund, eller om du vuxit upp med hund, så kommer du också att fortsätta ha hund, livet ut. På många sätt är det ditt bästa sällskap, eftersom en hund kommer att stanna hos dig, stötta dig, ta med dig ut på promenader och alltid hälsa dig välkommen hem. Vilken kompis! Som tack för detta finns risken att man vill skämma bort sin hund tillbaka. Vilka prylar behöver du köpa till din hund?

 

Hundar med olika behov

Det är dock stor skillnad på att äga olika typer av hundar. Vissa raser är mer tåliga och klarar sig utan prylar, täcken och filtar, medan andra mindre hundar gärna vill ha ett extra lager runt sig under kalla dagar. Detsamma gäller för hundarnas sociala behov. Några vill gärna leka och bränna energi, åtminstone när de är valpar, medan andra föredrar att slappa på soffkanten. Därför är det viktigt att tänka två gånger extra innan du köper hund. Detta också för att priset på framavlade hundar har gått upp under det senaste året, och därför blir hunden en större investering.

 

När du vet vilken hund du vill ha, ska du köpa av en riktig uppfödare med licens. Då vet du att hunden inte är illegal eller att du riskerar att bli lurad. Börja med att försäkra ditt djur, redan under första dagen. Skulle något hända din hund kommer försäkringen att hjälpa dig med kostnader för en optimal vård.

 

Vad behöver din hund?

Innan du skaffar hund behöver du se över hur ditt hem är anpassat för din blivande kompanjon. En valp kan nämligen vara ganska fartfull och nyfiken, vilken innebär att du kanske ska plocka undan en del av dina dyra vaser och prydnader. Samtidigt finns det växter som ett djur inte ska tugga i sig, och se till att dina sockor inte ligger framme!

 

Med det sagt behöver du skapa en plats som bara är hundens egen, där den kan känna sig trygg och bekväm. Andra grundläggande saker som du säkert redan funderat över är sådant som vattenskål, matskål, koppel, sele samt mat och godis. Med detta klarar sig en hund bra, och till en början är detta allt som behövs. Du kan hitta massor av hundsaker online billigare.

 

Det kan dock hända att din hund behöver lite andra prylar, både för sitt fysiska och för sitt psykiska välbefinnande. En hundleksak, som en aktiveringsboll, till exempel, kan underhålla hunden även om du inte har tid att leka med den. Kanske behöver man ha schampoo och en skön borste till en lång päls? Luktar hunden lite illa i munnen så kan tuggtabletter eller hundtandkräm hjälpa. Se också till att din hund syns i mörkret under era kvällspromenader med en ordentlig reflexväst eller blinklampa fäst på halsbandet!

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.