valp

Nödvändiga tillbehör för ens labrador

En riktigt rolig del av att välkomna en ny fyrbent familjemedlem till hushållet är att kika på alla de olika hundtillbehören och nödvändigheterna som bör finnas i hemmet. Vad är det dock egentligen som måste stå på inköpslistan och vad är det som man inte får missa? Nedan ska vi gå igenom några av de nödvändiga tillbehören som en labrador retriever sannerligen kommer att uppskatta.

 

För promenaderna

 

Naturligtvis är det viktigt att ens hund är kopplad, och för detta behövs både ett halsband och ett koppel. Vilka varianter som man väljer beror på vad man föredrar, och man har en hel uppsjö av valmöjligheter. Man kan exempelvis satsa på en sele som täcker stora delar av hundens kropp istället för att fästa kopplet i ett halsband. Detta ser till så att mindre belastning läggs på hundens nacke om man måste dra i kopplet. På tal om koppel är det vanligt att man antingen satsar på ett utdragbart koppel (även kallat för flexikoppel) eller ett lite kortare koppel i exempelvis nylon. Vad man i slutändan väljer beror helt på ens individuella önskemål samt vad ens labrador föredrar. På tal om promenader får man heller inte glömma bort bajspåsarna!

 

Mat och lek

 

Något av det första som man brukar kika på innan ens nya fyrbenta vän dyker upp är mat och vattenskålar. Tänk här på att gärna inhandla skålar som är robusta och inte kan välta medan hunden äter eller dricker. Om ens labrador dessutom får för sig att äta för fort för deras eget välmående kan man satsa på en så kallad ”slow feeder”. Dessa är matskålar med diverse mönster och utbuktningar som gör det svårt för hunden att äta upp all mat omedelbart. Att sedan även köpa högkvalitativt hundfoder är så klart ett måste.

 

Gällande leksaker bör hunden ha någonting att tugga på, jaga samt en typ av leksak som tränar honom eller henne mentalt. Ett exempel är leksaker som man kan fylla med godis för att sedan låta hunden lista ut hur de ska få ut godiset ur leksaken.

valp

Sovdags

 

Då var det dags att ta en tupplur, och för detta behövs en högkvalitativ hundbädd. Välj storlek på bädden utifrån hur stor ens hund kommer att bli när han eller hon växer upp, men tänk också på vad som kommer att bli enklast för en att rengöra. Om man vill ta det ett steg längre kan man till och med satsa på en kyl- eller värmefilt för extra mys under sommaren och vintern.

 

För hälsans skull

 

Sist men inte minst är det av yttersta vikt att inhandla tillbehör som är bra för ens labradors hälsa. Här talar vi exempelvis om fästingborttagare, tandborste, tandkräm, hundschampo och kloklippare. Glöm heller inte att alltid försäkra sin hund samt att följa vaccinationsschemat så att man håller koll på alla sprutor som måste tas under årens gång. Med allt detta i åtanke är man nu redo att hämta hem sin blivande familjemedlem!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.