Så kan du som hundägare förbättra din arbetsdag

Att vara hundägare har många fördelar. Hundar är inte bara underbara fyrbenta vänner som älskar oss för de vi är. De kan även hjälpa oss i vår stressiga vardag och arbetsrutin. Här får du några tips på hur du som hundägare kan förbättra dina arbetsdagar och samtidigt stressa mindre i vardagen.

Du som arbetar hemifrån

Om du arbetar hemifrån kan du behöva bygga upp ett litet lager av kontorsmaterial. Med allt du behöver på plats kan du ägna all din tid åt ditt arbete, och självklart din hund lite då och då. Att arbeta hemifrån med hunden som sällskap är ren lyx som få har möjligheten att njuta av. Passa på att utnyttja denna lyx så mycket du kan. Om du känner att du sitter fast i ditt arbete, kan du alltid gå en kort promenad med din hund för att få lite frisk luft och tömma huvudet på stressande tankar. Hundrastning är verkligen den perfekta anledningen till att ta en liten paus.

computer__

Du som arbetar på annan plats

Om du har möjligheten att ta med dig din hund till jobbet, ska du alltid passa på att göra det. Det finns inget bättre än att ha sällskap av sin egen hund på arbetet. Många av dina kollegor kommer också att kunna njuta av lite extra sällskap. Innan du tar med dig din hund till jobbet för första gången, ska du alltid ha frågat alla om det är ok först. Om alla är ok med det och ingen är allergisk är det fritt fram att ta med din fyrbente vän.

Om du inte kan han med dig din hund på arbetet men bor nära din arbetsplats, ska du se till att åka hem och rasta din hund under dina pauser. Du måste såklart rasta din hund regelbundet enligt lag, men att åka hem och rasta hunden ger dig också en extra trevlig paus i arbetsdagen.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.