hunde

Ta med din hund på semestern

Ska du på semester, men vet inte vad du ska göra med din hund? Kanske har du inte någon som kan passa den åt dig? Lämna aldrig din hund ensam hemma. Ta med dig hunden istället! Att ha med sig sin hund på semestern behöver inte alls vara krångligt eller svårt. Det kräver bara lite planering. Här får du tips på hur du får en fantastisk semester tillsammans med din fyrbenta vän.

Saker att skaffa inför resan

Innan ni åker iväg på en resa tillsammans, kan det vara bra att införskaffa det allra nödvändigaste. Det finns många smarta saker som kan göra hela resan bättre för både dig och din hund. Något som kan vara bra att ha med är någon form av bur som hunden kan sitta i om det skulle behövas.

Om ni ska ut och resa med egen bil kan det även vara bra att skaffa en bilbur eller en bilsele till hunden. Vad man väljer spelar inte så stor roll. Det viktigaste är att hunden inte kan fara runt i bilen om en olycka skulle inträffa.

Om man har en hund med lång eller tät päls kan det vara bra att skaffa ett kyltäcke eller en kylfilt.

Om du har svårt att ha råd med alla hundtillbehör, kan du prova på att investera i bitcoin för att tjäna lite extra pengar.
hund

Ha alltid med dig dessa saker

Foder och vatten är en självklarhet. Ta med lite mer foder än det du räknar med att hunden kommer att äta under resan. Då är du säker på att hunden har mat även om något skulle hända under resan. Ha alltid flera vattenflaskor med dig så att det alltid finns rent och friskt vatten till din hund.

Vissa platser har koppeltvång, så ha alltid med dig koppel när du är ute och reser. Köp gärna några reservkoppel. Det är alltid bra att ha med sig extra koppel om favoritkopplet skulle gå sönder.

Om du reser med bil, kan det vara bra att ta med sig toalettpapper. Då har du något att torka upp med om hunden skulle bli åksjuk eller inte kan vänta med att uträtta sina behov.

Glöm inte att ta med många bajspåsar. Man kan aldrig ha för många med sig, så fyll väskor, ryggsäckar och jackfickor med påsar.

Träna hunden innan resan

Om hunden inte är van vid att resa, kan det vara bra att träna den lite i förväg. Då blir resan mindre stressig för er alla. Vissa hundar kan bli riktigt åksjuka när de åker bil. Det bästa sättet att lindra hundens åksjuka på är att låta den få följa med på korta åkturer då och då. Tillslut kommer den att vänja sig vid bilåkandet. Det är ofta lättare att träna bort åksjuka hos valpar och yngre hundar, men det är inte omöjligt att träna äldre hundar. Om träning inte hjälper, finns det hjälpmedel i form av tabletter eller lugnande spray.

Försök även att ge hunden extra socialträning innan resan, speciellt om ni ska resa till platser där ni kommer att möta många andra människor och hundar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.