valp

Ska du flytta hemifrån? Tips på hur du kommer in i vuxenvärlden

Är det äntligen dags för att flytta hemifrån? Grattis! Att flytta hemifrån är en väldigt stor grej. Det kräver inte bara alla praktiska steg med noggrann planering, men även att du förbereder dig på den ”riktiga” världen. Ta åt dig våra tips, och lycka till med flytten!

undersammatak

Planera din budget

Japp, detta är nog det tråkigaste, men samtidigaste viktigaste steget. Om inte dina föräldrar betalar din hyra så krävs det såklart att du har ekonomin som krävs. Och det räcker inte bara att täcka hyreskostnader eller liknande, men du måste också kunna täcka vanliga hushållsutgifter som mat och kläder, men även nöjen.


Förbered dig för att bli vuxen och knyt kontakter

När lägenheten är på plats är du snart där, med en fot inne i vuxenlivet. Ha kul under tiden, och njut av din ungdom så länge som den ena foten fortfarande står utanför. Har du flyttat till en ny stad kan det vara svårt att skaffa vänner, och då kan det hjälpa att vända dig till nya fritidsaktiviteter för att lära känna människor utanför jobbet eller skolan. Är du singel så kanske du vill börja komma igång med dejtandet! 

 

Nu under Corona-tider är det många som inte riktigt vågar ge sig ut på fysiska möten, och då är det tur att det finns plattformar som t.ex. IX chat eller Tinder, där du kan chatta med människor istället för att träffas. Om du bor i en storstad som Stockholm eller Malmö och vågar trotsa krisen kan du leta efter folk i din ålder som är ute efter sex i Malmö eller Stockholm på olika hemsidor.

 

Ju fler kontakter du har i den nya staden, ju enklare och roligare blir ditt liv. Och även om du är antisocial så är det viktigt att du i alla fall har ett litet nätverk, annars kan livet lätt bli tråkigt.


Glöm inte att ändra din adress!

Innan allt börjar att falla på plats, är det viktigt att du inte glömmer att ändra din adress. Om du inte gör det slutar det med att din familj får all din post!


Fira ditt nya liv!

Öppna champagneflaskan! Du har kommit långt nu. Från att bo hemma hos dina föräldrar och få allting serverat är du nu här, i ditt eget lilla hem. Vilken frihet! Men förvänta dig inte att allting kommer att fungera som hemma hos dina föräldrar. 

 

Nu måste du börja ta ansvar. Visst, livet är en fest- men det kommer med sina uppgifter också! Maten måste lagas, disken måste tas, rummen måste dammsugas och kläderna måste göras rent! Tro inte att dina föräldrar kommer att fungera som hemtjänsten. Njut och fira ditt nya liv, men glöm inte att du nu är på väg att bli vuxen!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.