Lycklig labrador

Så ger du din hund ett långt och glädjefyllt liv

Att hunden är människans bästa vän är verkligen sant. Hundar kan älska oss människor villkorslöst. De kan älska oss på ett sätt som andra djur eller till och med andra människor inte kan. Därför förtjänar våra hundar ett långt och glatt liv. Det här kan du göra för att se till att din hund får leva ett riktigt långt och lyckligt liv.

hundaktivering

 

Ge din hund det bästa

Försök alltid att ge din hund det allra bästa. Var inte snål när det kommer till viktiga saker som till exempel foder, leksaker eller friskvårdsprodukter. Att ge sin hund ett näringsrikt foder av hög kvalitet är verkligen A och O om man vill att hunden ska kunna leva ett långt och friskt liv. Att köpa det billigaste fodret kan vara lockande, speciellt om man inte har speciellt mycket pengar. Men gå inte i den fällan. Ett billigt foder kostar inte så mycket nu, men det kan kosta dig mycket pengar i form av veterinärkostnader i framtiden. Genom att köpa ett bra foder från början slipper du dessa onödiga utgifter i framtiden.

Om du känner att du inte har tillräckligt med pengar för att kunna ge din hund det allra bästa, finns det flera saker du skulle kunna göra för att tjäna lite extra pengar. Man skulle till exempel kolla lite närmare på aktier. Klicka här för att läsa mer om aktier för nybörjare. 

Aktivera din hund 

Aktivering är verkligen enormt viktigt om man vill ha en lycklig och frisk hund. Aktivering innebär inte enbart promenader och andra typer av fysiska aktiviteter. Det handlar även om att låta hundens sinnen få arbeta. Det är svårt att trötta ut en hund fysiskt, i alla fall om den är fullt frisk. Om man har en hund med mycket energi kan det istället vara bättre att låta den få jobba med sina sinnen. En hund som ofta får arbeta med till exempel näsan blir ofta lugnare och stabilare.

Testa att aktivera din hund på lite olika sätt. Doftspår är något som många använder sig av för att aktivera sina hundar. Det finns även aktiveringsleksaker och spel som man kan köpa till sin hund. Blanda fysisk aktivitet med andra typer av aktiveringar så kommer din hund att bli riktigt lycklig. 

Umgås med hunden

Lämna inte hunden ensam

En hund ska inte behöva sitta ensam hela dagarna. För det första är det inte lagligt att låta sin hund sitta instängd för sig själv. Det är heller inte lagligt att låta hunden vara ensam för länge, även om den har gott om utrymme. Hundar är ju trots allt flockdjur. De behöver sällskap för att de ska kunna leva ett glädjefyllt liv. Låt hunden få följa med dig ut så ofta som möjligt. Låt den få besöka nya platser tillsammans med dig. Det är riktigt bra träning för hunden.

Låt även din hund få vara med dig när du är hemma. Låt den inte sitta instängd i ett annat rum eller i en bur medan du gör andra saker. Den vill ju vara med sin flock. Glöm inte att ge din hund den uppmärksamhet den förtjänar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.